CLJ..


Ok.. as a law student, legal practitioner ke, pegawai IR ke, HR, @ whoever yg related to Law, mesti pernah tgk website ni kn? Ok.. Ni la tempat yg aku keje skrg.. hehehehehe.. CLJ youuu!!

Start keje kt cni tahun lps at Data Entry [5 April 2010]..3 hari trial day & sah bekerja pada 9 April 2010.. Sonok gak.. Mcm2 keje dalaman aku tgk. Ye la, sblm ni, as a Law student, aku hanya tgk website ni jer. n x tpk, cmne la org2 CLJ ni wt keje.. heee... so, kt cni, tugas aku wktu tu, SCAN, OCR, ETC.. aku ni jns lupa2 sket.. heeee
Rezeki aku preggy masa tu, aku dapat offer dr Bos aku yg skrg nih, utk keje bwh dia as Junior Editor. Cayolah.. Eden kena wt catchword mcm kt ats tu & keje2 research yg lain. Start keje ngan dia masa tu pd 15 Jun 2010 [day aku sign contract].. Alhamdulillah.. Rezeki sama macam aku keje sbg Lawyer dulu.. ;p

Keje 3 bulan, pastu terpaksa cuti bersalin [16 September - 31 Disember].. Owh.. mulanya igt cuti 2 bulan jer, tgk2 bos aku wktu tuh MC for almost 3 months starting December.. owh no!!! Gaji aku?? Arghh... kena dok diam2 la bulan tu sbb x berduit.. Uwaaaa... Tapi xpe, anak leh membesar dgn aku lama sket. Xde la eden riso 2 bulan dh nk kena anta nursery kn? heeeeee...

Secara formalnya, aku bekerja di CLJ pada 1 Januari 2011 ini.. Alhamdulillah. Ada rezeki lebih sket. Hope ada lg rezeki selepas ini.. Amin.. ;p

ish..ish..melalut.. Sebenarnya, aku nk highlight current work aku. Gambar di atas tu adalah salah 1 kes daripada 2566 kes keseluruhan yg aku perlu buat listing utk criminal cases. Hmm.. xphm? xpe.. tu keje aku.. bia aku je tau ape yg nk buat. Apa pun, aku ENJOICEEEE keje skrg drpd keje as Lawyer. Itu aku, xtau la korang cmne? hehehehe

Labels: