Pages

Monday, October 24, 2011

RAHSIA JERSLIN OIL & CARA MENGGUNAKANNYA

Mommy akhirnya beli minyak Jerslin nih atas . Katanya elok utk anak yang selalu sakit2 mcm demam, batuk n flu.  Ni rupa Jerslin Oil terbabit.. Ngeeee
Ini saiz paling kecil [RM25]. Klu plg besar RM45.
Mommy try yang paling kecil dulu. Hrga kat kotak RM25.90 [East] & RM30.90 [West]. Mommy beli kt kiosk jamu @ Ampang Point. Ye Puan2/Tuan2.. Ia terdapat di kiosk2 jamu juga. Xyah susah payah cari online ke hape [sebab ada kos pos..heeee]

Dekat manualnya, macam2 penyakit leh Mommy google cara2 menggunakan minyak wangi ubat nih! Subhanallah! Punya la banyak!!

Mommy post la kat FB Group yang Mommy join. Ramai yang baru tau, akui & tanya mana boleh beli & camne nak pakai. So, since Mommy x simpan manual tu dlm wallet [balik ni nak simpan la!!], maka Mommy google saja!

HARGA
  • 20ML RM25.00 SM & RM30.00 SB/SRWK
  • 40ML RM35.00 SM & RM40.00 SB/SRWK
  • 50ML RM45.00 SM & RM50.00 SB/SRWK
  • BOTOL REFIL KOTAK HITAM 30ML 25.00 & RM28.00 SB/SRWK 
JERSLIN POWER OIL dibuat daripada:
  • Minyak Bijan
  • Minyak Zaitun
  • Minyak Bunga Matahari
  • Habbatus Sauda
  • Herba tempatan terpilih
  • Dalam penghasilan JERSLIN POWER OIL, tiada sebarang bahan digunakan dan ini menjadikan JERSLIN POWER OIL selamat digunakan oleh pelbagai peringkat umur.
  • JERSLIN POWER OIL telah disahkan halal oleh JAKIM.
  • JERSLIN POWER OIL hanya untuk kegunaan luaran badan sahaja. JERSLIN POWER OIL adalah minyak serbaguna, semua dalam satu. Mengurut badan dengan menggunakan JERSLIN POWER OIL adalah sangat baik, terutamanya untuk mengurut wanita lepas bersalin. 
  • Penggunaan JERSLIN POWER OIL tidak hanya terhad untuk mengurut sahaja, minyak ini juga boleh digunakan untuk mengubat penyakit-penyakit dalam badan.JERSLIN POWER OIL boleh digunakan dengan kerap kerana tiada kesan sampingan ke atas pengguna.
  • Sebagai minyak serbaguna semua dalam satu, JERSLIN POWER OIL mempunyai banyak kebaikan dan khasiat yang hanya akan dirasai dan diketahui jika anda menggunakannya.
  • Harga runcit untuk JERSLIN POWER OIL ialah RM25.00 sahaja. 
  • Oleh kerana banyak kegunaannya dan harga yang sangat berpatutan, disarankan setiap keluarga memiliki sekurang-kurangnya 1 botol di dalam rumah.
  • Untuk persediaan kecemasan, JERSLIN POWER OIL adalah pilihan yang sangat tepat.
Cara Menggunakan
  • Anak yang dilahirkan kurang sihat - Sapu dari hujung rambut ke hujung kaki
  • Asma/ Batuk - Sapu di dada & leher
  • Alahan/Alergi Makanan Laut - Sapu dari hujung rambut ke hujung kaki
  • Buasir - Sapu di tempat buasir keluar (dubur)
  • Batuk - Sapu di dada dan kerongkong
  • Demam - Sapu di kaki dan pakai stokin
  • Gastrik - Sapu di perut
  • Ghout - Sapu di tempat bermasalah
  • Jangkitan Faraj / Keputihan - Sapu pada kemaluan
  • Ketidakseimbangan Hormon - Sapu dari hujung rambut ke hujung kaki
  • Kencing Manis / Darah Tinggi - Sapu dari hujung rambut ke hujung kaki
  • Kekejangan Otot / Simpul Biawak - Sapu di tempat bermasalah
  • Kembung Perut - Sapu di perut
  • Kesukaran bernafas - Sapu di dada dan hidung
  • Keracunan makanan - Sapu di perut dan dubur
  • Kerap Buang Air Kecil - Sapu di kaki dan bawah pusat
  • Kesuburan Menurun - Sapu pada kemaluan
  • Kurang tumpuan - Sapu di kepala
  • Kolestrol tinggi - Sapu seluruh badan
  • Kabur, Selalu keluar air mata - sapu di kelopak dan bawah mata
  • Kesejukan kaki dan tangan - sapu di kaki dan tangan (pakai stokin)
  • Kayap - sapu di tempat bermasalah
  • Kutil / Tumor / Ketumbuhan / Kanser - sapu di tempat ketumbuhan
  • Mati Pucuk / Kurang bernafsu - Sapu dari hujung rambut ke hujung kaki
  • Lumpuh - Sapu dari hujung rambut ke hujung kaki
  • Monopouse - Sapu pada kemaluan
  • Putaran Haid tidak tetap - Sapu pada kemaluan
  • Peranakan Turun - Sapu di bawah pusat dan urut utk menaikan
  • Resdung - Sapu di hidung
  • Sakit Kepala / Migrain - Sapu pada muka dan kepala
  • Selsema - sapu di hidung
  • Gatal Mata - Sapu di bahagian kelopak mata & bawah mata
sumber: sini, sini

Haaaa.. amek! Punya la banyak! Hee.. Utk 'kebahagian rumah tangga' pun ada.. Hahahahaha..

Usaha dah buat, mari bertawakkal sahaja sekarang.

HD baru 2 hari cuba. Flu dia kadang2 kering, kadang2 ada balik. Mgkn baru proses nak keluar semua benda kot.. I'Allah.

UPDATE: SELEPAS TIAP2 MALAM LETAK MASA NK TIDO, MMG KERING.. 3 HARI JER.. LEGA!

**********************

REFILL

Seperti yang anda baca kt atas, harga RM25, anda boleh dapat yang seperti dalam gambar
1) Botol 20ml yang golden nih
atau
2) Botol 30ml yang hijau nih [untung beli yg nih klu dh ade botol golden tuh]

Cara refill
1) Buka penutup botol

2) Refill begitu saje? Oh tidak!!!!

3) Kena tekan dulu bendalah dlm tuh.. Tekan la dengan pa pe pn xpe

3) Baru tuang!

Done!!
Post a Comment