BANGUN KUL 645 PAGI.. APA PON X BOLEY. HAIH

Kalut! Nasib baik x dak sakit jantung. Terkejut jaga sebab plan asal nak bangun kul 6 pagi. Sebab? X masak lagi. X iron baju lagi. X kemas barang2 anak lagi. X basuh botol pam lagi. Aiyak..

So, Daddy ditugaskan basuh benda dalam sinki termasuk botol & food storage HDAE. Baju2 semua memang x riso sbb itu adalah duti Daddy setiap hari. Huu. Syukur kat ctu. Susu ebm pn x riso sebab semalam masa singgah kt nursery, dah bagi siap2 susu untuk esok..

Nasib baik!!
Nasib baik Mommy dah masak bubur nasi guna slow cooker malam tadi. Lauknya pun dah masak malam tadi. Lauknya : Cauliflower & Broccoli Soup. Leh tgk kat Homemade Food For HDAE untuk RESIPI (KLIK)

So cuma amek bubur nasi dalam slow cooker tu, pastu mix dgn CauliBrocco Soup tu..
Siap diblend. 

Cuma, breakfast ja belum sentuh apa2 lagi. Semalam try bagi bekal untuk lunch & dinner sahaja sebab breakfast x sempat buat, nursery dah komplen. Anak akak macam x cukup je makan tu. Huhuhu.. Aiyo. Mommy kena masak juga la pagi nih..

Kalut macam apa lagi. So plan wat Spaghetti Soup je lah.
Leh tgk kat Homemade Food For HDAE untuk RESIPI (KLIK) 

Siap. Pastu blend.

Satu untuk HD. Satu untuk AE.

Masukkan dalam lunch bag skip hop mereka..........
Oh ya.. Mommy pun ada jual skip hop bag nih. Do check at Lil HDAE Closet

Sekarang nih rasa amat bersalah kalau x prepare apa2 makanan kt dorg. Macam HD, Mommy x riso sangat sebab dia dah boleh makan makanan keluarga. Si AE xle lagi. Tu yang rigid sket.

Harap2 anak2 Mommy sentiasa sihat. Amin.

Tq sudi baca. Regards, Mommy Hannah Damia & Ariq Emir

Labels: , , , , , , ,