DAH DAFTAR HANNAH DAMIA MASUK TAHUN 1 (2017)

Assalamualaikum.

HD lahir tahun 2010, so yang nak sekolah kat Selangor, dah boleh start isi borang online. Leh mohon di SINI.

Sila pastikan anda telah membaca Pengenalan, Tatacara Permohonan dan Syarat-syarat yang berkaitan dengan Permohonan Murid Tahun 1 di Negeri Selangor sebelum mengisi Borang Permohonan Online.

Ye, kena baca ye uolssss!

So mula2 tu dok pk nak hantar kat mana kan. Kalau dpt pindah rumah sendiri tahun depan, sah2 HD kena dftar sekolah kat Semenyih nun.

Tapi memandangkan #rumahimpian tu mcm lambat lagi je, so daftar je la dulu. Pindah atau x, pk kemudian. Hiii

Katanya last date 30 April 2015. Itu yang buat cepat2.

So, selesai daftar online tu, wajiblah buat copy segala dokumen:
- borang permohonan online (sila print 2 siap2 sbb 1 sek amek, 1 kita simpan)
- surat beranak anak
- bil api / air
- ic parent / penjaga
- surat nikah parent / surat cerai
- surat mahkamah klu sbg penjaga
 - klu oku, bg surat doc

Yang lawaknya, plan nak buat copy segala benda la semalam (isnin). Ini segala2 LUPA. Hadoi.

So, pepagi lagi cari kedai potostat. Mana bukak lagi. Nasib baik la 7E ada. Fuhh!

Siap semua, beransurlah kami ke sekolah tersebut.

Ini dia, pilihan Daddy (Mommy tetap nak Daddy yang decide jugak apa2 pun)


Tengok kat guard tu, ada parent jugak yg tulis nama sebagai pelawat. Tengok jam masuk & keluar, macam sekejap je. Mungkin kejap la kot.
Sat. Selpie dulu. Hari ni baru sempat nak snap AJ ni tau, Daddy #ecewah
Kat pejabat sekolah.
So, kalau tengok checklist dalam form yang print out masa mohon tu, xde plak tulis sampul surat & setem. So, weols x prepare pun la.

But sekolah dah agak benda ni kan, so dorang JUAL SAMPUL & SETEM harga RM2. ok. beli jela.. Kena tulis alamat rumah. Senangkan pihak sekolah untuk reply permohonan (without incur their cost la)
Setel borang dah cop segala..

Mommy ni kira nak terus balik je. Daddy punya view is PERLU MELAWAT SEKOLAH dlu. Baiklahhhh

Eh bes dok perasan depan cermin dlu sebelum naik kelas nih. Ekekeke
 Tu dia. Kebanyakan bekas2 guru besar ni cm dari UIA je. Hannah, Universiti Mommy tauuuu..
Eh ye ke dari UIA GB2 nih. Ekekeke
 Sekolah ni ada padang bola, SK T Melawati 1 xde padang rasanya.
Dewan terbuka untuk perhimpunan, xyah la beratur kt tmpt panas. Lega sket.

Sejuk hati jugak la kalau dpt sekolah nih. Tengok result budak2 pun bagus je.

Mintak2 dapat. Kalau dapat, tapi tahun depan kena pindah, redha je laaaaaa..

okbai
Regards,
Mommy Hannah Damia 'n' Ariq Emir

Important :
- Declaration of images are the intellectual or personal property of the blog owner; YB Shehan.
- Declaration of image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; YB Shehan. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.
- Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; YB Shehan.

Labels: , , , , , , ,