ANNUAL SPORTS DAY LITTLE CALIPH : HANNAHDAMIA

Assalamualaikum

*Gambar banyak ye post ni*

Semalam merupakan Hari Sukan utk tadika Little Caliph "Tadika Cahaya Hati" utk cawangan Ukay Perdana & Setiawangsa yg bertempat di Kompleks MSN Setiawangsa.

Pegi isi perut dulu sebelum pegi. HDAE skrg amat suka sup sayur. Lega bila tgk dorang makan banyak. Hihi

Semua student wajib pegi around 115pm & masa sampai tu, dah ramai jugak parent yg ada.

AE macam heaven ggiler dapat lari tempat luas cmni..

 Kompleks MSN ni terbuka untuk orang ramai kalau nak g swim atau main badminton. Yg Mommy tgk, harga klu nk g swim RM3 dewasa, RM1 kanak2. Awat x buat free ja? Ekekeek
Ada orang tu sudah menunjukkan minat

K. Jom masuk dewan. Semua parent dah excited bukan main tgk anak memasing beratur nak pakai topi maskot memasing. HD red team. Gambar banyak kt Nikon D90 & SJCam 5000 sebenarnya. Ni nasib baik sebab nak post kt IG. Itu yg snap pakai fon.

Team dorang namanya Al Hazin yang dipimpin teacher Kelas 5KG1, iaitu teacher kelas HD jugak.

Mommy lepak dlu kat kerusi sambil tengok bbudak nih dari jauh.

Mommy jadi panel jemputan sekejap. Kena usha Green Team shj. Hii. Ko ghase??

Semua parent dah start berkumpul sekeliling court.

Dah nak start, AE dah zzzzz.. Lega!!

Agak x teratur mulanya. Suh parent bangun untuk lagu negaraku, tapi masa tu bbudak start marching. X serentak plak tu. Start Green Team dlu, then Biru plak. Macam serabut sekejap.
Patutnya parent x disuruh bangun lagi masa tu sebab semua teringin nak tengok. Masa tu dah terjinjat2 kaki nak tengok depan. Hmm

Ok dah smpai kt depan. Nyanyi lagu Negaraku tapi tgk mulut kakak, diam je. Haha. Blur apa la tu.
tapi...
bila time kena Aerobik Pingu, bukan main sakan dia menari.

Nah tengok video ni
https://instagram.com/p/2xgl8JiY0I/?taken-by=myapilot
Cam pingu betul masing2. Haha

Kemudian sesi tunggu giliran nak main game. Masa ni Mommy pegi lawat sebab tgk muka dia dah lain macam. Penat atau stress apa xtau la.

Balik lepak kat depan balik nak tengok turn dorg. Mata Mommy memang x lepas tengok AE yang dlm stroller plus HD yang kt blkg nun.

Mommy Daddy ikut tema

Finally, agakan Mommy betul. HD nak nangis Sebab budak laki paling depan tu. Dok x diam btui. Dok tolak2 budak belakang dia, gusti segala, tertolak la si HD yang maha lemah lembut tu. Bukan HD je nangis, lepas tu, budak pompuan depan tu plak kena. Nangis jugak.

Masa HD start nangis tu, Mommy trus terjah datang. Sound jugak la. Pls teacher tengok budak ni. X reti2 dok diam dah kenapa. Semua orang dia nak wrestling. Emo sekejap Mommy. Sebab xde sorang pun teacher kt sisi masa tu. Hishhh. Anakku, ko sepuk je balik! (bad mommy)

So, 2 game kelas 5KG1 main
Both games dorg dpt no 1. Hihi

Now beratur untuk amek hadiah. Hadiah x tunggu semua orang habis. Tapi, once dorg habes game dorang, terus bagi medals.

Budak2.. mana reti dendam kan? ni teacher suruh beratur belakang budak x reti dok diam tu, beratur je la. Tapi, budak laki ni lasak pn, bagus jugak utk team dorang. Laju dia..

Nah 1 emas..

Nah 1 emas lagi..

Pengetua..

Yeay. Kakak dapat 2 medals..

Kami x tunggu sampai habis sebab HD dah asik meragam je. AE plak baru terjaga masa nih.. Lega jugak la AE tido je sepanjang masa. Padahal kompleks tu panas gils..

Daddy bawak ke Taman Tasik Titiwangsa lps tu as reward.
Regards,
Mommy Hannah Damia 'n' Ariq Emir

Important :
- Declaration of images are the intellectual or personal property of the blog owner; YB Shehan.
- Declaration of image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; YB Shehan. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.
- Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; YB Shehan.

Labels: , , , ,