BIRTHDAYTRIP : ALIVE 3D ART GALLERY PORT DICKSON (PART 2)

Assalamualaikum

Post ini pun Mommy cerita dari gambar je la ye. Sebelum ni kat Part 1, Mommy cerita mengenai kehadiran kami ke PD. Cewaahhh.. Ayat skema.

Memandangkan xde breakfast untuk penginapan melalui Groupon, Daddy awal2 kua g cari makanan. Daddy cerita, struggle jugak la nak mencari sebab xnmpk orang jual.

Tq daddy. Mommy bangun je, sarapan dah ready. Hikhik.

Budak2 yang awal2 pagi dah ajak "jom swim"

ini bukan nangis tau. Ini suka gegilaaa!!

x reti takut langsung dengan air.

Mommy xnak mandi kolam pagi ni. Sbb Allah Bagi Cuti pg tadi. Ekeke. So snap dari jauh je laaaaaaa..

Dari kolam besar tu, kami ke bahagian lain plak. HD panggil "jom g Octopus"
Kawasan octopus ni lah yang bikin Mommy & Daddy tinggal darah sesudu je hr tu. Masa tu masing2 dok tengok je HDAE main2. Tetiba HD hilang. Allah!! Pegi mana budak nih..
AE rilek je. Daddy dah dukung AE nak cari HD.

Muka Mommy x yah cakap la. Kalau leh nampak biru tu, muka Mommy lah kekdahnya. Cuak gila. Xkan penculik ambil diaaaaa?? Nak nanes. Tahan.

Rupanya dia senang lenang berendam kat tempat lain. Grrr.

Then sambung aktiviti mandi lagi.

Nih engineer. Xle tengok tepi kolam, tangga, etc. Nak kaji!

Ke bahagian tangki besar ni plak..

Terlindung di sebalik pokok tangki hijau besar tu. Bila full, akan tercurahlah air.

Nak bersenang lenang memang suka ke kawasan kolam besar. Seronok ctu.. Ada slide tinggi. Mommy cuba sekali masa 1st day datang (31052015). Hari ni x la..

Terpaksa ajak naik sebab tengok memasing dah kecut jari. Kang flu lagi teruk..

Nak check out dah. TQ Daddy. Nanti kena datang lagi..
 

AE masuk kereta je terus zzzzzzzz.. Berhenti lunch dulu..

Rupanya kedai makan nih tepi Baden2 Bundle yang pergi semalam tu..

HD makan. AE x sempat makan sebab tdo. Mommy plak tertarik dengan pajeri nenas nih. Menarik gak idea potong kecik2. Senang nak makan..

Plan asalnya nak ke Rumah Terbalik. Tapi, AE masih tido, so x jadi lah. Kami terus ke 3D Art Gallery, Lukut nih

Harga tiket dewasa RM20 & budak atas 3y kena RM15. Bawah tu free.

So, HD memula cranky. Lps berulang kali dipujuk2, then baru mood OK. AE plak, disebabkan TIDAK BOLEH MEMBAWA STROLLER, TIDAK BOLEH MEMAKAI KASUT (SIMPAN DALAM PETI BESI), so terjaga & terus cranky. Sebab tu xde pic dia & Mommy sangat. X larat layan. Asik nak berdukung. Mommy xle nak salahkan dia. Sebab dia belum makan. Roti dalam kereta. Kasut xle amek sebab dah berkunci. Tskkk. Stress sekejap. Haih..

Apa pun, Mommy tetap hepi jugak sebab HD memang sporting habis!! Ini macam kan, leh bwk g Kidzoona la kakak!!

Layan je la eh kepala anak beranak gini. Hikhik

Then naik tingkat atas..

AE tu cranky sgt dah tu. Tapi pic nih nampak real lah macam menangis takut. Hahahaha. Mata HD plak ngeri je. Huu

part lain plak..

daddy start.. haha

ni kelakar. Rupanya cara masuknya ialah di belakang wall. Ada pintu tersembunyi di belakang tu. Then masukkan diri dalam box tu. hahaha
tergelak2 HD tengok Daddy..

Masa ni x bahagia sangat jugak otak sebab asik dgr AE dok nanes2. Grrr

Paling cool!!

Ini lagi cool!!

Salah satu cara nak bagi dia diam. Terpaksa lah. But prob is, kalau lapar, mampu ke tahan?
Jawapan.. TIDAK!

Sian anak Mommy. Tapi terpaksa cepat2 snap & blah. Dah la mahal sangat nak masuk dik oii. Salah kami jugak termiss bekal. Adoii. Ada dalam beg lain. Ishhh

HD dengan gaya PRO!

membontoti..

hadoi laaaa..

Cam drama!

Amboiii..

Family potrait yang mensedihkan. AE nak terjun laut!

Last2..

Since ada budak sorg tu request nak beach lagi, so weols singgah je la beach yang nampak cam ok untuk singgah.

AE kalau dgn air, ok sangat. Pasir mmg sorry. Hmmm

Bapak tunaikan hajat anak. Bab2 ni memang respek Daddy. Suka sangat layan. Mommy? Sah2 x jadi istana pasir. Silap2 jadi bukit je. Senang. Hahaha

Melayan anak2 mandi laut. Mommy xmo dah. Xde baju dah nak salin..

Uols tengok lah pantai nih. Ada ke patut? Ini bukan calang2 sampah. Pampers anak pun selamber tinggal! Gila punya manusia! Pengotor!!
Bab2 puntung rokok tepi air tu xyah cakap lah. Bersepah. Straw. Segala mak nenek. AE plak asik nak p kutip. Grrrr

Masa dok lepak2, tetiba nampak sorg minah salleh nih. La.. Sasha Saidin rupanya. Duduk sebelah tempat Mommy lepak. Nak tego ke x? Malas lah. Ekekeke. Pastu dia pegi tempat mak & anaknya main..

Penat amat2 bila anak cranky plus anak dah makin besar. Macam2 punya perangai. Plus tenaga nak mendukung anak dah xde. So, daddy lah yang paling sado setiap kali keluar cmnih. Handle both anak. Alhamdulillah.

Buat Daddy & anak2,

Terima kasih sayangsss. Mommy harap, Mommy panjang umur untuk jaga kalian. Mommy xnk sayangsss Mommy terpisah dari Mommy. I love uols.. Tq for this trip. Mommy dah 31 tahun. Wuhuuu

Regards,
Mommy Hannah Damia 'n' Ariq Emir

Important :
- Declaration of images are the intellectual or personal property of the blog owner; YB Shehan.
- Declaration of image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; YB Shehan. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.
- Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; YB Shehan.

Labels: , , , , , , , ,