RAMADHAN : 16TH DAY PUASA : IFTAR DI KLGCC

Assalamualaikum.

Our big boss invite ke buffet dinner / iftar

Date : 3rd July 2015 , Friday
Time : 6.30 p.m. – 10.00 pm
Place : Selera Bazar (poolside) Kuala Lumpur Golf & Country Club (KLGCC).
No 10, Jalan 1/70D, Off Jalan Bukit Kiara, 60000 KL. (Please refer the map).
Menu : 48 stalls of delicious food and drinks!

Masa dpt email nih, 1 benda je terkejut.. 48 stalls? Amboihhh. Banyak nau kena tamak nanti. Kahkah

Weols pergi berempat dalam 1 kete. Jimat sket. Ni pemandangan masa sampai kat KLGCC. Luas nau.. Jakun la sekejap orang kampung cm Mommy nih..

untuk ke pool side, kena naik Golf Buggy nih. Sambil hirup2 udara x smpai 3 minit, dah pun sampai. Baru nak berangannnn camm pincess naik kete labu2.
Walau goyang, abaikan. Kete labu2 terlaju. Kahkah. Salahkan buggy.

Dah sampai, tengok jemputan dulu.. ok sah. kami terjemput. haha.

ni pandangan memula masa sampai.. ooo.. booth kecik2 gtu la eh. ada 48 menaq2. uish uish. xsabaq nak p tengok!

ni la maksud kami mai 4 orang tadi. hiii. Mommy terduduk sekali dengan geng Marketing. Almaklumla seat VIP penuh. Kahkah

jom buat lawatan sambil belajar kenal makanan

katanya pool side. tapi x betul2 side the pool pun. jauh ke dalam dewannya. nak rasa angin kolam di malam hari tu x dapatla. rasa ekon ja.

sambung2..

ni sampai sudah x dpt merasa. gatal je sebut nak makan kambing, tapi bukan pemakan pun. tengok orang beratur x hengat, memang x hinginlah..
 

ni dapat gak rasa. Turkish Ice Cream. Sedap jugak laa.
 

Menjemahkan diri sekejap. Baju baru nak hado. Ni baju raya 2 tahun lepas yang mak buat. Kihkih.

Ni kawan rapat kt opis. Pun mak sendiri jahitkan jugak. Untung masing2 anak tailor. hikhik

Sambung last part pusing 360 darjah.
 

Keadaan dalam dewan kami. Rasanya kami sahaja ada 9 table kot.

Nampak je David nih, Mommy meluru & selamber ajak dia selfie. Camne dia leh wujud? Our GM, wife dia lor. Sebab tu la dia ada..

ok sesi mentamak.
ada lidah bakar..
 

3 pinggan di atas tu, Mommy sorang je tau. X caya tengok pic bawah ni. Tengok depan Mommy. Kihkih. Yg lain2 tu nak guna kaedah pegi ambil makanan masa orang sibuk makan.

ni ha GM kami. Mai lepak & makan kat meja weolss.

ni anak big boss. Dah macam rupa TMJ je Mommy nengok budak nih. Hahaha

Cepat2 nak balik sebab HDAE dah tercari2. Ke bapak dia yang cari nih? Kihkihkih

Sempat lagi layan suasana malam.

Apapun, food dia biasa2 sahaja. Tapi, boleh la makan. Paling x suka ialah cendol. Sebab rasa cam hirup santan. Hahaha. Santan pure plak tu. Apa kes nak hirup santan tanpa gula?

Tqvm Madam untuk ifthar nih.

Burppp.. kenyang lepas pekena roti canai kat Mamak masa Daddy ambil.
Regards,
Mommy Hannah Damia 'n' Ariq Emir

Important :
- Declaration of images are the intellectual or personal property of the blog owner; YB Shehan.
- Declaration of image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; YB Shehan. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.
- Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; YB Shehan.

Labels: , , , ,