JAMUAN POTLUCK HARI RAYA LITTLE CALIPH

Salam

Mommy dapat tau yang Little Caliph nak buat potluck hari Khamis pun, pagi Rabu. Semalam. Sebab hari selasa, HD tak pergi sekolah. Demam.

Maka, semalam juga la Mommy gali idea, nak buat apa laaaa untuk potluck ni. Dah tak sempat nak fikir yang susah-susah. Nak cari yang senang dan sesimple mungkin je.

Maka, terfikir nak buat sandwich je. Easy.

Mommy plan buat 2 menu untuk nampak selang seli warna 'inti' sandwich tu.

So, start dengan buat Toothpick Flags dulu. Boleh tengok sini cara buat Toothpick Flags.


Bangun jam 530 pagi tadi. Daddy dah tolong mix kan inti. Dan terus sapu ke roti. Wahhh. Bukankah itu sungguh memudahkan. Mommy rebus telur siap2 malam tadi. Nampak tak kerjasama seorang Daddy. kihkih. Tq daddy.

Mommy setelkan potong memotong & menghias sahaja.

Nampak gaya, tak dapat la cucuk Toothpick Flags tu sebab banyak sangat la pulak rasa..


It's ok. Asalkan idea nak selang selikan kaler tu ada walau tak berapa terang kaler nya. Hii. Kalau versi dewasa, baru best kot. Terang dengan kaler sayur mayur.

Resipi sandwich sangat mudah.

Sandwich Telur
Rebus telur
Mix dengan mayo
Tabur white pepper
Done

Sandwich Tuna
Tuna (in water)
Spread wisely
Done

Mudah je untuk kiddos.

Hannah Damia dah get ready nak pegi tadika Little Caliph. Posing dahulu. Wajib.











Happy kakak!!

Labels: , , , , , , , , , , , , , ,