KRONOLOGI INSIDEN DI MEKAH

Salam
kren mekah jatuh

Lihat keadaan crane tersebut. Seram.. Hmm


Bila Mommy lihat kronologi ini, Mommy teringat gambar yang Daddy pernah bagi dulu. Tak tahu kenapa bila Mommy tengok gambar yang Daddy bagi tu, Mommy dah terdetik cakap, secure kah kren2 tersebut. Ye la. Sepanjang kita tengok construction selalunya agak jauh dari tempat orang ramai. Entah lah..

kaabah mekah

Ada kematian yang ramai macam ni, Mommy tau, ramai yang cakap..
"Untungnya mati di Mekah"
"Hanya yang terpilih sahaja meninggal di sana"
"Untungnya meninggal Hari Jumaat. Depan Kaabah pula tu"

True. Exactly true.

Allah je yang tahu sebab musabab kenapa kren itu jatuh dan kita perlu anggap semua ini takdir. Jangan spekulasikan apa2.

Namun, pihak berkuasa Arab perlu lihat bahayanya construction crane semua tu. Please..Please.. Ambil perhatian. Tolong ambil tindakan supaya tak terjadi lagi masalah ini.

Buat keluarga mangsa, takziah diucapkan.

Siapa cakap Mommy tak risau. Daddy pun akan involve di sana masa Haji. Allahu.

Selamatkanlah Daddy.

Berilah aku peluang memeluk Daddy, Allah.

Selamatkanlah semua di sana.

Tapi, andainya apa2 terjadi, Mommy redha. 

Microsoft's Crying Face

Labels: , , , , , , ,