APPLOCK : KANTOI CUBA CEROBOH HANDPHONE MOMMY!

Salam.

Dengan adanya apps yang macam2, Mommy pun tak terkecuali memuat turun apps yang penting dalam handphone Mommy ni.

Antara masalah yang selalu Mommy alami dulu ialah, si AE selalu share gambar2 dalam gallery ke whatsapp. Masa dia hantar tu, memang la Mommy on Flight Mode (data or wifi akan auto off). Maka, takde la gambar tu sampai ke whatsapp yang diletakkan gambar tu tadi.

Tapi..

Andainya Mommy terlupa nak check dahulu whatsapp sebelum turn off Flight Mode, pastinya lepas tu si penerima akan terkejut beruk. Banyak kali dah orang whatsapp Mommy dan tanya.. ini kerja Ariq ye. Adoi laaa.

Maka.. Mommy dengan segeranya mencari penyelesaian. Cari aplikasi yang boleh lock beberapa aplikasi lain yang tak sepatutnya anak2 boleh buka. Contohnya whatsapp la. Jika dia share gambar sekalipun, takkan berjaya sebab perlu masukkan password dahulu sebelum masuh ke whatsapp. Hihi.

Applikasi yang Mommy maksudkan ialah Perfect Applock ini.

Once Mommy dah buat pattern lock, sorry lah ye. Apps tu uols dah tak boleh buka. Namun, anak2 bijak Mommy ni memang over bijak. Hahaha. Nak jugak cuba jaya.

Hasilnya.. mestilah kantoi. So Mommy dah tau siapa culprit yang cuba ceroboh handphone Mommy. Nak layan instagram Mommy ke??? Hahahah. Lihat kat Watchdog. Salah attempt, meranalah wajah dirakam. Kahkah.

Nampak cubaan letak password sukahati tu? Haha. Itu belum lagi Mommy letak fingerprint.

Sure fail macam ni..

Oh yeah. Silakanlah install apps ini. Sebab, kita boleh select apps apa yang kita nak lock. Once lock, set kan sekali flight mode, dah takyah risau dah kalau anak pegang pun.

Antara features dalam apps tersebut ialah

Haa.. lock.. jangan tak lock.

Anak.. anak.. memang sel2 sentiasa berhubung. Tapi kan.. hahahahaha. KANTOI tu paling syok!
Kahkahkah.

Find me on Instagram
Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

Labels: , , , , ,