BEBEL PASAL SABUN BASUH JE PUN!

Salam

Tajuk buat orang malas klik. Tapi, ada punya orang klik.

Sebab pe? Sebab Mommy kuat bebel. Ngeh2.

Bab bebel ni kan, Mommy pernah up status kt Facebook Mommy:

Orang kuat bebel banyak idea nak tulis. Medium bebel.. medium jugakla level nak tulis.
Tapi kdg diam pun lg kuat bebel. Cuma bebel dlm hati. Huu. ‪#‎faktapenulis‬
Setuju tak?

Tak nak setuju pun takpe. Takde markah. Hahaha

Sabun basuh.


Korang guna jenama sabun basuh apa di rumah?
sabun-basuh-baju-daia-wangi
Mommy guna sabun Daia. Forever and ever lah kot! Sebab bau dia wangi, dan kalau sidai dalam rumah pun, masa hujan dan jerebu ni, memang takde masalah bau hapak ke, bau macam tak kering ke, bau macam-macam ke (malas explen). Hahaha

Masa Mommy balik raya hari tu, Mommy tengok Mak guna 1 brand sabun ni. Top namanya. Terngiang-ngiang lagu tema "TOP" yang ala2 suprano tu.

Bau dia fuh.. Wangi! Bapak cukup pantau kalau nak guna sabun. Dia tu pengetua yang in charge bahagian basuh baju. Haha. Mak takyah pening-pening fikir bab2 basuh baju segala ni. Abah je take over kerja tu. How sweet my bapak! So, kalau masa basuh baju kat rumah tu, kalau over guna sabun, mesti dia marah. Dah tau risiko tu, kena la hati-hati dan berjimat. Memang hasilnya fuh! Wangi betul baju!

Mommy pun bila dah balik KL ni, biasalah, rumah tu bukan senang nak dapat matahari macam kat kampung. Maka, hasil kewangian tu kurang menjadi macam di kampung. Sob sob.

Sekarang, terpaksa beralih semula ke Daia. Senang hati sikit. Bau pun ok! Nak kekal wangi lama, kena guna softener. Mommy guna Softener Downy yang perfume tu.

Kalau guna jenis serbuk ini, sendiri mau ingat. Jangan super pack sangat masukkan baju dalam mesin. Sabun pun jangan over sangat. Mommy guna 2 cup aje. Mesin besar.

Kenapa guna serbuk? Jimat sikit. Liquid, nafsu sangat nak tuang! Kahkah

p/s : selama ni Mommy tak amek port bab2 basuh & sidai baju ni. Sebab tu task encik Daddy. Sejak dia tinggalkan 3 bulan nih, terpaksalah ku ambil alih. Baru sedar semuanya. Hmmm

Find me on Instagram
Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

Labels: , , ,