PERKARA WAJIB BUAT SETIAP HARI - CABARAN INSTABLOG EFGKBBA DAY 3

Salam

Hai semua. Awal ke bangun pagi ni? Mommy kalau nak lajak tido memang jangan harap. Ada je gangguan.

Mommy.. kakak lapar la

Mommy.. susu.. pinta si adik pulak

Jawabnya.. kena bangun terus.

So.. untuk cabaran hari ke 3 ini, perkara wajib buat setiap hari ialah

pastinya MEMBERUS GIGI.

Kadang-kadang tu, berhujung minggu ni malas jugak la nak mandi awal. Ekeke. Tapi berus gigi wajib awal. Hari kerja pun, kalau nak kemas2 barang anak dulu ke, iron baju dlu ke, masak dulu ke, memberus gigi ialah perkara WAJIB buat terlebih dahulu.

Ubat gigi Mommy ada 2 jenis.


Gilir2 Mommy guna. Optic White tu memang helpful juga la memutihkan dan mengekalkan gigi putih. Manakala Mukmin, mulut memang rasa segarrrr gitu.

Selain berus gigi ialah perkara wajib buat, haruslah breakfast. Ada sesetengah orang, tak breakfast tak mengapa. Mommy tak boleh. Paling simple, breakfast biskut pun dah ok. Nom Nom sambil kunyah biskut ni.

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

Labels: , , , , , ,