PUTUS SUSU BADAN - WEANING OFF BREASTFEEDING (PART 2)

Salam

Rupanya dah 2 entri Mommy buat perihal putus susu badan ni.

Entri 1 : KAITAN EMOSI & PUTUS SUSU BADAN (WEAN OFF)
Entri 2 : WEANING OFF BREASTFEEDING (PART 1)

Cubaan putus susu badan / wean off ini telah dibuat pada bulan 5 yang lalu (Entri 2) dengan menggunakan daun hempedu bumi & jadam!

Berjaya sekali pada 19052015 & 20052015 tu.

Tapi akhirnya Mommy mengalah!
"I wish there was a way to wean him off breastfeeding without it being dramatic"
Mommy rujuk blog +yoorin melacolea  dalam entri wean off ini (cabaran-7-hari-wean-off-anak), dan dapat tips dari website KellyMom ini
Mommy refer lagi website lain iaitu babygroup, dapat beberapa tips lagi
Mommy ingat, mudah nak wean off. Fikirkan khasiat menyusukan baby ni banyak, memang Mommy bersyukur dapat BF lama.

Tapi sekarang, dugaan nak wean off pulak. Ok lah. Kena tiru tips2 di atas ni. Mudah2an berjaya. Mommy taknak adik jadi manja sangat. Adik kan anak lelaki Mommy. Jom sama2 tough ok, dik???

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

Labels: , , ,