13 TIPS TRAVEL DARI MUSLIM BACKPACKERS

Salam

Tetiba pagi ni Daddy tag Mommy kat 1 post Muslim Backpackers ini. Menariknya! Itu respon Mommy bila baca.

Taknak buang masa, Mommy terus minta izin MB sendiri untuk repost tips2 tu dalam blog Mommy. Manalah tahu berguna nanti. Sekarang ni fasa angan-angan lagi. Inshaa Allah.

Credit : muslimbackpackers

Teringat masa Mommy ke Singapore dulu tahun 2009. Main redah ajer. Kesannya, Mommy tak tahu kat mana nak makan. Haih. Tu paling seksa kot masa tu.

Mungkin boleh tambah 1 jenis bekal lagi iaitu kurma. Kelaparan gila2 akan hilang sejurus selepas makan kurma. Macam magik.

Beli pouch bag. Senang passport 24jam di sisi.

Simpan duit tu elok-elok.

Biskut yang dah packing kecil-kecil macam oat crunch contohnya.

Sesungguhnya zaman sekarang, pakcik Google sangat penting.

Coklat boleh elakkan kita dari menggigil kelaparan juga.

Oh. Menarik sangat idea 1 cup sahaja.

Itinerari memang sangat penting. Senang nak budget pakaian juga.


Mommy pun ada kumpul tips TRAVEL BAG ORGANISATION dalam page Mommy di sini. Sila klik.

Labels: , , , , ,