JIKA SEKOTAK ROKOK RM17, APA YANG BOLEH DIBELI SEBALIKNYA?

Salam.

JIKA SEKOTAK ROKOK RM17, APA YANG BOLEH DIBELI DI SEBALIK HARGA TERSEBUT?


RM17 bagi Mommy, peruntukan makan selama 2 hari tu. Tapi bagi mereka yang berwang.. RM17 untuk rokok, mungkin tiada masalah. Yang kurang berwang, Mommy yakin mesti stress dengan kenaikan harga tersebut.

Nak marah siapa?

Bersyukur juga bila ingat Daddy stop smoking di awal perkenalan kami. Bercinta dengan Mommy atau rokok? Mujurlah dia memilih Mommy. Kihkih. 

Dalam masa yang sama, dia berhenti pun sebab memang dia sendiri nak. Alhamdulillah. Heavy smoker, not easy i tell u. Memang kena tekad dan sokongan kuat. Jangan ikut hati. Lelaki, yang memang well known kuat kan, hati pun kena la kental. Smoker perempuan? Ermm.. Mommy ada 1 komen. Tak cantik pun. Tihihi.

What you can get for a pack of cigarettes - The Star


Rasa-rasa, smokers marah tak bila ada survey macam ni? Marah atau tak, itu kena fikir sendiri. Mommy faham, tak mudah untuk heavy smoker. Tapi ada solution. Kurangkan kuantiti merokok, ganti dengan makanan dan cuba sibukkan diri dalam apa-apa aktiviti. Yang paling penting ialah kena kuatkan hati.

Yang bukan heavy smoker, Mommy yakin, anda boleh berhenti terus. Jangan la ganti dengan vape pula. Tiada beza. Nikotin sama je. Bahaya pula tu. Mana tau meletup macam kes kat Malindo Air tu.

Good luck uols.

Find me on Instagram
Ephyra tanpa modal
Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

Labels: , , , , ,