PUTUS SUSU BADAN - WEANING OFF BREASTFEEDING (PART 3 - LAST)

Salam

Dalam post putus susu badan / wean off ini, Mommy ada kongsi tips putus susu badan yang bakal Mommy guna untuk kes Ariq Emir ini

If you want to phase out breastfeeding before your baby is a year old, you'll need to give her formula milk instead . You can combine breastmilk and formula as you ease your baby through the transition . Giving up breastfeeding can be an emotional experience.

Dan Mommy telah cubajaya beberapa kali sejak awal bulan November ini. Tapi ada juga la gagal selepas 3 hari mencuba.

Tapi, pada hari Jumaat yang lalu (13 Nov 2015) Mommy dah betul-betul tekad. Taknak kasi langsung.

TEKNIK PUTUS SUSU BADAN

Sebelum tu Mommy dah buat beberapa step untuk putus susu badan ni iaitu:

KESAN PUTUS SUSU BADAN OLEH MOMMY

Bagi pihak Mommy pula, apa potensi bila putus susu badan ini?

Membengkak kah?

Setakat 4 hari ini, bengkak belum ada. Denyut tu ada juga rasa. Tapi tak membengkak, Mommy rasa ok la kot.

Ada kan petua berhentikan susu badan tu, guna kobis macam ni.


tapi tak perlu kot. So far, ok lagi. Hiii. Denyut-denyut tu, Mommy cuba letak kain panas ke, botol air panas ke, kasi tenang sikit.

TIDUR LENA TAK ARIQ EMIR?

Nak tidur malam tu agak azab juga la. Daddy urut-urut kaki, Mommy gosok-gosok belakang. Sapu Pati Batook Ori kat belakang, lama juga la nak boleh tidur.

Nangis mendayu-dayu.

Letih jiwa raga mak. Tapi, hati dah kental ni. Sori ye anak. Baru 4 hari berjaya. Doakan Mommy dan Ariq Emir.

Find me on Instagram
Ephyra tanpa modal
Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

Labels: , , ,