6 TIPS TANGANI ANAK SUKA MENJERIT


ATASI MASALAH ANAK SUKA MENJERIT

"Anda mungkin pernah menyaksikan situasi ini: Sebuah keluarga dengan anak kecil yang suka menjerit sekuat-sekuatnya di khalayak ramai. Perkara tersebut juga membuatkan anda selalu tertanya-tanya mengapa si ibu dan bapa tidak mendisiplinkan anak mereka. Tetapi selepas menjadi ibu kepada seorang kanak-kanak yang suka menjerit, segalanya telah berubah."

Betul tak? Ya Allah. Sabar banyak sangat-sangat dengan anak2 Mommy baru-baru ini. Macam menjadi2 pulak habit menjerit-jerit ni. Kalau larang/bantah/bangkang apa yang dorang nak atau cakap, ha siap lah. Meraung2-raung. Takde nak malu punya.

Mommy ada berbincang dengan beberapa mommies & sahabat2 lain. Antara tips utama yang Mommy dapat ialah amalkan surah insyirah dan tiup ke ubun-ubun anak2.

Mommy tulis ni bukan nak aibkan anak. Anak Mommy bukanlah buat jenayah pun. Mommy cuma fikirkan sebab perangai mereka ni macam berlaku secara tiba2.

Tapi ada masa, behave sangat! Most of the time, mereka behave kalau perut dah kenyang, tak mengantuk, kawasan tak ramai orang dan pergi ke tempat yang mereka boleh main.

Mengapa anak anda menjerit?


Tips tangani anak suka menjerit

Pergh.. dah dapat tips2 begini, boleh la amalkan. Umur makin meningkat ni, memang macam-macam perangai sikit.

Find me on Instagram
Ephyra tanpa modal
Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

Labels: , , , , , , , ,